BIJOASE - maandelijkse films


Donderdag 18 juli : Balzac, a life for passion

Iedere tweede donderdag van de maand organiseert OASE een filmavond met een heerlijke maaltijd. Wij kijken samen naar een bijzondere film en genieten ondertussen van een eenvoudige, heerlijke maaltijd.

Film en maaltijd kosten € 7,-

Deze prestigieuze en hemelhooggeprezen film vertelt het levensverhaal de wereldberoemde schrijver Honoré de  Balzac.

Ook al is Balzac een onbehouwen, onaantrekkelijke man, hij heeft een onweestaanbare aantrekkingskracht op vrouwen waar hij gretig misbruik van maakt. Tot hij de getrouwde Evelyne ontmoet...

De schrijver van 'Eugénie Grandet', 'Le Père Goriot' en 'Le Colonel Chabert' die is begonnen als een mislukte zakenman, houdt van het leven, van luxe, van mooie kleren, en vooral dus van vrouwen.

De 'lastigste' vrouw in zijn leven, is zijn moeder Charlotte-Laure (Jeanne Moreau). Zij beschouwt haar zoon als een nietsnut, een dromer en een mislukkeling.

Balzacs eerste liefde, in 1820, is Madame de Berny (gespeeld door de Italiaanse actrice Virna Lisa), die 20 jaar ouder is dan hij. Zij is een soort moederfiguur die hem volop steunt in zijn literaire ambities.

Balzac flirt ondertussen ook met de jonge Laure d'Abrantès (Katja Riemann). Maar zijn grote liefde was de getrouwde Poolse gravin Evelyne Hanska (Fanny Ardant).

Het scenario van Balzac werd geschreven door Didier Decoin, die eerder tekende voor Le Comte de Monte Cristo en Les Misérables, tv-series waarin hoofdrolspeler Gérard Depardieu ook acte de présence gaf.


Aanmelden en doorgeven of u vegetarisch wilt eten door te mailen naar: info@oasestichting.nl